30 August 2011

Its the day !

Taqabbalallahuminnawaminkum.
Selamat hari raye people ! and selamat hari merdeka tooo !
 May this year is better than the previous one 
and for whatever it means to u  :)

29 August 2011

Selamat Hari Raye . Cam biasa.

Assalam people !

yey nak raye daaaa ! ^^

Memetik satu kate2 di Fb hari ni :

Jangan kerana nak menunjukkan rindunya Ramadhan, kita mengeji pula kedatangan Syawal. Sebaliknya, sambutlah Syawal dalam keadaan kita seperti di sepanjang Ramadan, tunduk bertakwa dalam suasana beribadat kepada Allah.

Ramadhan dirindui, Syawal dirai.


Haa , untuk itu , Nah amek kadraye yg tak seberape ni . Ihsan doodle ateyn ! heee :)


Hehee , memang amatur gileee. HAHAHAHAHAHA. Takpelah , nanti saya belajar lagi . :D

Okey , hari ni mencabar gile , sebab masak2  , pastu masih tgh puasa. wuuwuw , Dugaaannn T,T

And , Kali ni , Ketupat telah berjaya dianyam dengan jayanyeee ! weeee. Selalu nye seprauh jalan, then emak habeskan. Salu sangat konpius -.-; Tapi this time i did it! weee..

Again, Selamat Hari Raye Para bloggers ! ^^

28 August 2011

Lucky draw by YUyue .

Thanx ateyn kerana mengetag saye . hee :)

klik banner .

hee . Disebabkan kegilaan terhadap doodle sangat melampau pada saat ini , Harap2 boleh menang :) okey yuyue ? boleh la yuyuee~~~ hihihi :D

Nak tag : Kak Yana <3

27 August 2011


26 August 2011

Give me Time


 What does growing up means to you?

More responsbilities ?

More Exposure of life ?

More mature ?

Define it all you want , but age is not the measurement of growing old . Believe me . Its the experience .But  still , its a stigma , where people think that your mind and attitude have to be parallel with the increase of age .

So , how if we doesnt ? Is it bad ? Is it a madness ? NO .

We just need TIME .

People around have to help us . We were once a teenager . Now , no longer . The burdens increasing up . So is , expectation . And walking  into the adult world , is not easy as it seems . We have to do something we never did before . We have to think about things we didnt want to even care for .

No man like to disappoint other people . Especially the closest ones.  And yeah , i do look i dont care , when actually i do . YOU have no Idea , how bad  i am struggling everyday , thinking of what i need to do to please everybody . Nothing is ever enough . Stop that Blabbering .  I dont like it . YES , I HATE IT .

So , please . Just ask me to do anything you think is im capable of . Because , believe it or not. I am losing my way in this interchanging of phase between adolescence and adult . Walk  me out through it .


"Give me one minute , i can be great
Give me one Hour , i am unbeateable " 
- Hannibal Smith , A-team

25 August 2011

Hows ours ?





Yes , this is a Mad world :|

24 August 2011

Hitam Kuning doodle ^^

THANX MIZZ ZARELIQA !

I REALLY APPRECIATE YOUR HARDWORK AND KINDESS !

HEE !

SAMPAI MASA SAYA PANDAI BUAT DOODLE

I WILL TURN BACK THE FAVOR TO YOUUUUU

:)

Love the slack :)

btw , i have put it at the right side of my blogg <3

heee :D

Cameron Mitchell

Assalam people ,

Have you watched The Glee project ?




Yeah, only those who has Astro could watch this . But whattheheck , nowadays , everything is in our hands . Just google it and u can watch ! hee .

The glee project is a competition ,which Ryan (the Gleee's producer )is going to select A person for the next role in the GLEE series .So , in Malaysia , this programme now is in its 4th episode . But if u watch it in Youtube , you can watch the whole episodes . Well , itoldyah.

And The one who captivated my heart is Cameron Mitchell !

Cameron Mitchell

He was awesomeee ! Can you see the geeky nerdy character he brings ? That is Epic ! His voice also , not to mention , also among the best . Its the kind that could give you goosebumps when you heard it :) . He almost get expelled , in episode 2 if im not mistaken . But thank God he was saved :')


Ryan said he looks like Paul Smith's Model =__="


Tomorrow's task would gonna be 'Pairability' , which they are going to pair up . Daymmmmmmm ! I was seized by my great curiosity , i cant wait till tomorrow to watch it ! so , i Youtube-ing ! , and and and...... T.T





wuwuwwuwu , JELOUSSSS T,T
IHETCHUUUU WOMAN!


Hahahahaha. Gileeee. I mean , he is so coool. And i cant stand , sitting and watching them doing that mushy romantic scene arghhhh ! You are killing me , Cameron :( ,


Awwwwwwwwwwwwwh :')

There was a task , where they have to admit their own weakness-by stating it at a board .(Oh thats the episode when he almost get kicked Out !) . and he was wearing " Misunderstood" signboard . I dont really get  why . He just said that,at his hometown , people always see him the way he is actualy not . im not sure if what was he tring to say is , that those people thought him as Nerdy peson and treat him like he was invisible. Yeah , I totally dont get it. But , what can i sensed was , he is very much can adapt his weakness , and that killed him potential ,-which what they have to do that week , Expressive- according to Zach (choreographer) . *Well ,i think Its just him , who is not used to express his feelings and become emotional .


Cam and Damian is like a bestfriend :)


But the most heartbreaking part while im trolling this tube is , i saw an episode where he resigned from this competition . WHAT CAMERON?! dont leave meeeeeeeeeeee ! I really neeed youuu on this showw ! He thought Glee is not where he belongs. Oh Poor My Cameron :(





Well , whatever , thats life *tetibe . Whatever happens , i will always love you CAMERON MITCHELL !
weeee


Jaa ! :)

Pictures : here

23 August 2011

The second doodle

 hehehe 

Thanx ATEN !

Ni i request for red color , and she did it onspot ! :O

Weewitt  ! Kalau nak tahu , aten ni pun macam org2 baru dalam bidang2 doodle ni . 

Ecewaaah , baru2 pun , comeyyl jep ^^ heee.

Papepon, teruskan usehe ye Aten ! You can do  itttt !

and and , This doodle is Lovelayhhhhh 

Love it ! <3

Btw  , ni satu lagi yang die buat , 

Die ni baek , taruk kat blog pastu free je tuk sesape nak amek

*clapclap

terharu aa camni ,

Awak sangat baek !

Teruskan usehe ye cik Aten ! 

Heee :)

Cool kan ? :D

Doodle lagi




haaa. Anda Mahu Doodle Percuma ? Memang tajuk ni paling aku suka . HAHAHA. If reblog can reduce fat , i'd be a supermodel da sekarang . Muahahaha. Hadiah die best ouhhhhhh . heeee .

1)  doodle x 3 *nad lukis sendiri hehe
2)  domo keychain tajaan needle and thread x 1
3)  hp pouch tajaan needle and thread ( boleh pilih design ) x 1
3)  edit keseluruhan blog x 2



Then nak tag : Antoo Ungu  dan Azatlazat. 


hee :)




Jaa ! <3

Belajar kerana sape ?



Kerana Sape?

Belajar kerana manusia, hidup sengsara.
Belajar kerana manusia, bila gagal kamu hampa.
Belajar kerana manusia, bila berjaya baru kamu lega.

Belajar kerana Ilahi, 
Bila berjaya, kamu sujudkan dahi.
Bila berjaya, kamu senyum nampak gigi.
Bila berjaya, kamu rasa nak usaha lagi.
Tiada rasa cukup ilmu dalam hati.

Belajar kerana Ilahi,
Bila gagal, patah semangat jauh sekali.
Bila gagal, rasa nak cuba lagi.
Bila gagal, tiada manusia boleh gugat diri.

Belajar kerana Ilahi,
Tiada cacian berbekas di sanubari.
Tiada makian boleh guris hati.
Tiada kutukan lemahkan spirit dalam diri.

"Allah meninggikan darjat orang-orang yang beriman di antara kamu dan orang-orang yang diberi ilmu pengetahuan agama (dari kalangan kamu) beberapa darjat..." (Al Mujadalah:11)
******************************

Study Yang Steady

Belajar kerana Allah, pasti bahagia.
Belajar kerana Allah, pasti berjaya.
Pasti jalan ilmu itu bercahaya.
Pasti jelas matlamat seorang hamba.

Belajar kerana Allah, tiada frust menimpa.
Apa pun result diterima seadanya.
Bila berjaya takabbur tiada.
Bila berjaya Alhamdulillah sentiasa.
Bila berjaya kita sedar ilmu itu milikNya.

Belajar kerana Allah, bila gagal tetap berlapang dada.
Puji keji manusia sekadar singgah di telinga.
Tiada ambil kisah itu semua.
Itulah musafir ilmu berakal sempurna.

Ilmu itu datang kepada pencintanya, pendambanya.
Pencintanya itu ialah yang cintakan Al Hakim.
Yang Maha Bijaksana.
Pendambanya itu ialah yang dambakan Al 'Alim.
Yang Maha Mengetahui segalanya.

"Sebenarnya yang menaruh bimbang dan takut (melanggar perintah) Allah dari kalangan hamba-hambaNya hanyalah orang-orang yang berilmu." (Fatir:28)



dari blog ini :)

22 August 2011

Kene tag

Assalam people.

haaa ,pepagi butooo aku da online .  Ajaib ni . Engat sonang ke nak tengok aku segar pepagi ni . hehehe

So alkessahnyee , thanx dekat cik KhairulDean kerana telah mengetag saya ! weeeee

Inilah die :



hehehe .  Thax cik khairul , sebab tag sayaaaa. wah , 1st time ni :). hihi. Jap ,pastu kene buat ape eh ? bagi link kat cik Maya ke ? :D Sorry la , takselalu buat -.-" aigoooooo

Nak tag : Ainazira dan Nurul Iman :)

Jaa !

Saya bersyukur

Saya tahu saya tidak cantik.. Tapi, walaupun saya tidak cantik, saya tetap ada kelebihan..

Kerana saya tidak cantik, saya tidak jadi mangsa gangguan lelaki-lelaki yang rosak akhlaknya.

Kerana saya tidak cantik, saya dapat pelihara diri saya daripada pandangan bernafsu lelaki yang tidak menjaga pandangannya.

Kerana saya tidak cantik, saya selamat daripada menjadi senjata iblis mencairkan iman lelaki.

Kerana saya tidak cantik, saya tidak mendapat fitnah dan cemburu daripada wanita-wanita lain.

Kerana saya tidak cantik, saya tidak mengharapkan pujian daripada mana-mana lelaki dan wanita.

Dan kerana saya tidak cantik, akhirnya saya menemui insan yang ikhlas mencintai dan melamar saya serta menerima saya seadanya.

Kerana saya tahu.. Saya tidak cantik pada pandangan manusia.. Maka saya akan berusaha agar kelihatan cantik disisi ALLAH s.w.t Kerana bukan kecantikan dunia yang saya kejar... Tapi KECANTIKAN di akhirat kelak...





credits : blogfarah
"Looking at the filmmaking trend , by 2020 , the generation from Other country will be mastering in chemical , bombs , sciences and technology . But we , our generation will be having a very great knowledge in kemenyan , santau , bomohing and also , remembering the hantu's names =.="



-Correct me if im wrong.-

21 August 2011


The Legend Hotel.

Assalam people .

Alhamdulillah , malam ni dah nak masuk hari ke 21 Ramadhan. Isk , Sayu la pulak. tsktsk.

Hah , tadi berbuke kat Legend Hotel dengan seisi keluargaaaa ~~~ weeee



hah , memang wajib laa camwhore :D . Perghh makanan giloooooo rambang mateee @.@. sebab semue nye yang jarang2 jumpe ! Gulp . Sabar maslin sabaaaar . Nafsu itu semueeeee :3


Eleh , pujuk la diri tu sangat . akher nyeeee , ini jugak yang jadi :





haaaaaa amek kaaaaaau. Penuh satu meja bulat ituu. Walaupun mak dah kate : "Jangan amek banyak2. nanti tak habeesss ". Pehh, ni kire dah tahan habes la ni ? perghhhh. nak caye ke tak caye ? >.< . alaa , 5 orang kooot . hihih . Nafsu BUAYAAA !



               






 Okey . dari kiri atas : Pastries . Bread and Butter pudding . Dimsum . 
                       Fruit salad . Stramberry salut cokolat.


Siap ade chocolate fountain wehh ! woot woot ! perghh jakun >.<

Yang paling buat aku Turnoff adelaaaaaah ......










hah ape beze pic kiri dan kanan ? Pose? okey betol . Cun ? tu pun betul jugak . he he he 8). kemonn, usehe lebeh sikit lagyyyyy !





hah ! tu dia ! hang pa tak nmpak ka jeqawat kat muka tuuuuuu. wuwuww T.T , camani den nak rayoooo. DUk kat umah je . tu pun bole ade jerawat =.=" bukan bua tape ponnnn. Lagi saket hati , dah jaga diri dah tak picit2 . Memey molep2 jago daaaa. tetiba ade parut =_____=" Itu palingggg saket hati. Ohh , sape tahu ubat ape yang palingggggg berkesan mengubati Hati parut ku ini ?sobsob. tolong la daku. hihihi.




Btw , pagi tadi Badmood . Pastu , tetibe dapat doodle Ladyjaja . So , okey balek mood.


Kesimpulannya .


Jika kita diuji dengan nafsu amarah , yang boleh buat kite buat things yang kite tak terpikir pun akan buat , macam Mencarot , cakap kasar , bertindak Buas HAHA and etc ,
Please Hold back. Take a deep breathe . Pikir dulu . Jangan maen buat ikot sedap hati . Itu setan tu namenye :D.


Then percayalah ,


 Allah akan menolong meredakan marah mu itu . InsyaAllah . Tapi diri sendiri kene usaha duluu. Saya tahuu , memang bukan senang. Sebab saya pun tadi , pehh macam2 kot dalam otak nak hamburkan. Perkara2 teruk yang saya pikir tak penah terlintas pun mampu lakukan.
Alhamdulillah , Allah bagi saya relieve dengan doodle tu . HAHAHAHAAH. mmg lawak . gelak je la. Tapi itu yg saya rase.  hee :)


okey tu je .


Jaa !

P/s : Still over the moon bout the doodle :))) Gaaahaha.



20 August 2011


My first Doodle .

Assalam people .

Alhamdulillah , hari ni....pertama kalinye ....





























OMG ! aku dapat doodle FREE !!!!!!
muahahhaahhaaa.
ENgatkan nak sorokkan keterujaan ituuu. tapi taleh jugaaaak.
Terimekaseh banyak banyak banyak banyak banyaaaaaaaaaaaak kepada
Your doodle really made my dayyy ! :')
I cant thank you enough !
hee hee .
  Nak tengoook ?
















This is soooooooooooooooo cuteeee !
warghhh , teruja gile ni , atas katil
haaaaip , puasa2 ni , kawal sikit.
=_______________="
Cik Jaja
Thanx sangat2 !
hahaha ni bape kali da ni cakap thanx :D
Its korean's and its in pink !
really love it !
Semoge diberkati Allah 
lagi2 bulan puasa ni buat orang happy
weeeeee !
Btw , muke awak cam kawan kiteee laa :)


Wahhhh , Nak blaja jugak la camneyy.
Korang yang laen2 , 
Sile la singgah blog beliaaaaaaau .
Jaa ! <3