13 August 2011

To a friend . Day 12 .

Heres something for my friend , and also for myself :


" ... wanita - wanita yang baik untuk lelaki - lelaki yang baik , dan lelaki - lelaki yang baik untuk wanita - wanita yang baik ( pula ) ... "
( An-Nur : 26 )

" Dialah yang menciptakan kamu dari jiwa yang satu ( Adam ) dan daripadanya Dia menciptakan pasangannya , agar dia merasa senang kepadanya ... "
( Al-A'raf : 189 )

     Rileks wahai hati. mengapa cinta manusia yang kau termimpi - mimpi ? sudahkah cinta Allah lekat di sanubari ? jodoh itu kan rahsia Rabbul 'Izzati. kalau tak pun , bukankah di syurga ada bidadari ? 
     Buat mereka yang impikan cinta sejati. genggamlah dunia setakat di celah jari , semoga akhirat tersemat ke lubuk hati. maka yang terbaik pasti kita miliki. itu Allah sudah janji. (^_^)

- from this blog .

Day 12 - A photo of something that makes you happy .

hewhew ,,,, tadaaa !

 Muahaha , presenting , my usrah masa last semm ~ :) hikhik 

okey , sebenarnye , bukan nak cakap pasal diorang . Nak cakap pasal tempat tuu ~ haaa , kat mana tuu ? Yaaa , lauuuut :)

Yaa , kalau hangpa nak tahu , That photo is laut . muahahha :D gile bohsan ke hape nak cite sal Laut ? ahahahh. kalau tanak baca , pangkah sekarang jugaaaaa :D kalau yg maseh membaca , terimakasehh :)
Aku rase , aku pnh ckp kot , aku suke laut , dan taman :D , Now , its laut;s turn:D . 

So , aku suka sangat laut , kalau boleh aku nak kahwin kat Pantai yang ada laut :)


Perghh , lawakan alam ciptaan Tuhan ? *Laut dan aku :">.Muahahah. Dahla sejak kene campak kuantan , aktiviti2 saluu je kene ade kaitan ng lautt , perghh , mmg mashuk la aku kan  kikiki . aku pon makin sedaaaap la nak pakai skirt je kan ? Muahahhaha :D

muke excited
Tapi disebabkan insan2 yang tak bertanggungjawab , pantai kita salu je kotor , ataw byk sampah =.=" geramnye akuuuu ! macam nak tangkap org2 tu bawak gi polis ohh , blerghh . Pantai hak org ramai , Kau jangan nak suka2 sangat laa campak sisa2 kau tuu , adoyaaaaai . Air laut tu precious okey . Sedap tuk dibuat mandiannn , muahahah. Tolonglah jangan rampas kebahagiaan kami ! *touching* sobsobs.



Haaaa . alahaaai . disebabkan ini 2 pagi , tade bende la aku nak tules , sedang berada dalam kegelapan ni . jengjengjeng. Haha , kakak tido laaa. lights off ! wuwuwu.

                                          






okey , Jaa ! :)

5 comments:

nuruhuda_329 said...

datang singgah jenguk kamoo dear..nice keep it up:)

nuratiqah said...

maslin..waa..your first lines really touches my heart la..hee..

cantik kau pakai skirt;)

one day kalo aku gi kuantan, kau bwk aku gi pantai sane bley? teringin weh,dah lame x pegi...

max*bubble said...

heheh, glad u touched :')

okey2 , ckp je bile kau nak dtg eh ?
and roger me ~ :)

yana said...

aku punya la ingat gambar 1st2 tu laut kt kuantan yg betul.tgk2 gmbr lain2 semua.haha.kalau betul biru cmtu aku pon datang!!

max*bubble said...

he he he :)
tapi kak yana , mmg lawa ponn, pagy2 buto jeeeeewwww :D lailailai~