02 February 2011

The legacy

haaaaaaaaaaa. breaking news ! adek aku masuk SBPI rawang ! my first response ? GAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAAHHAAHAHAHAHAHHAHAHHAHAHAHA ! =.="
okey, sampai situ je . :D emm. emm.. warghh. sumpa lawak wehh ! hehe. tapi tapi , ttbe rindu sekolahhhh !tskstsk. rindu semue bende pasal sekola ! the attires. the routines. the surrounding . the teachers. the friends. the junior-senior scenes. the dewan makan. the surau. the prep. aahh~~~~
hoi rindu hoi :<




Ni time aku cuti ney , sebuk haa urus kan keperluan die ney. omgg ! syes rindu weh. pi cari tudung labuh. jahit tudungg , takat mane nak panjang tak panjang . wuuwuw. aku teremo sorry :| .

Memang aku rase, walau di mana pon kite menunutu ilmu ,pasti tmpt itulah yg paling mmberi makna.
cfs dulu pon yg 4 sem je, da rase rindu2 sikit . inikan lagi sekolah tempat aku mmbesar, di mana separuh hidup aku di situ , 5 tahun yang penuh ranjau dan suka duka .di mana kau belajar makna kehidupan jauh dari keluarga . di mana kau diberi tarbiyah agama untuk mendidik peribadi .

then terbayang2 waktu aku pi prep. lepak dorm2. study ramai2. hohoho. dengan moleknye baju kurung ng tudung cendawan comel :) heehee :) suke suke. teringat balek zaman bwk henpon. zaman nakal2 . zaman sebok ng sukan . zaman rehat gi kantin-dm-koop . zaman ponteng kelas. hehee. mesti ramai tataw aku buat bende ney :P. teringat kata2 ustaz faradin , kalau kite buat sesuatu yang baik tuu, then sekali kite tinggalkan , pastu kite rase cm semacam je , ade something wrong . actually, perkara2 macam tu la yang jaga kite :') . heeee.




well so , untuk adek aku ni , even 2 tahun je die kat skola tu , aku harap die dapatlah kutip permata2 ilmu yg berharga sepanjang die kat situ.Bekalan ukhrawi dan duniawi. Semoge die jadi anak yg lebeh solehah dr aku . lagi excellemt dari aku . di samping meneruskan kejayaan beliau dalam spm .insyaAllah. Jaga diri ye . Kau jangan nak manja sangat ! rasekaaaan. . ahahahha a:)
 weehoooo !

p/s : sempat agi aku sakat die nnt kene buli mase orentasi bagai. hahahahahaha.takot da dieee. hee.seronok lak aku ^^.

5 comments:

xXxNaSyeRxXx said...

Whooaaaaaaa! Gile laaa! Tell your sister I said congrats! And I hope she'll have a great time, just like we did :)

Seriously though, aku pun senanye ade jugak paksa adik aku apply SBPIR (but tak boleh, cause she's from a private school, so MRSM/SBP tak accept T_T). Heheheh. Cause as much as a rebel I was, I have to admit, that school taught me a lot. If I went to some place else I wouldn't be the Nasyer that I am now, and I don't think I want that.

Again, congrats to your sister! This kinda makes me miss school :(

P/S: I am offended at how my picture doesn't appear up there. You have to make it up to me, sister. *puts on fake bitch rage* XD

max'*bubble said...

hahahahha !
omigosh u are so fast ! this post was so minutes back ! hahahahah
i was looking 4 da ryt pic , the dormitory one too. but i endup with this pitcha becos thats whats in this pc. sobs. nvm, i'l make it up to you later , special post ! :')
btw , how come my radar cant detect ur presence ?!
PFFFFFFT !

ciktina said...

waaahh. congrats :)

nina said...

haha. nayser invi .bajet exclusive sbb tu takle detect.haha. hoi2.teringat zaman sekolah.tudung besar nye. it taught me a lot la sekolah tu.:D

HAI MASLINNNNNN. LAME TAK BERTEGUR SAPA KAAN:)

max'*bubble said...

thx inah :)

kak ninaaaaaaaaaaaa ! all the way from sydneyhhh !
heee, bole ke invi ? ini bukan ym kot. hahaha a:P
this school taught everythng from top to toeee :')
and great to meet u there too kak nina :))