17 December 2009

nak nombor!





hua3.smalm kami skluarge g giant.beli la brg2 keperluan kehidupaan,cehh.then ondaway nak balek tu,mak aku lak nk g ngurut ng kdai makcik kt tgah2 bndraye giant tu.aku pon tumpnag sekaki la. the rest? melepak kt sebuah kedai pizza. hua3. dalam stgh jam kot,ktowg pon balek.pastu adek bkak cte . pastu bpk aku pon sambung. katenye, mase nk order tu ,waiter tu mntk nombor fon. bapak aku g semburnye kakak tu , ckp, "asl lak sy nk kne kasi nombor fon sy? kalo sy xde no fon cne? xleh beli ah?" kakak tu jwb :no umah. "kalo sy xde no. umah pon xleh beli ah? ni pe pnye prosedur neyh? owg nk beli pizza ,yg awk nk mklumat peribadi sy ney wtpe. itu hak sy. suke ati sy la nk ksi ke x" kakak tu :tu prosedur encik..sy just... "xde2 sy xnk kasi"...

emm,.aku dgr cte tu,,agk cm mmbuke minda gak ah. xde la nk kate nk cntohi ,tp kalo pker blek,relevankah prosedur yg dbuat tu? mntk no fon ng alasan kalo lmbt nk anta umh.aiyy,,owg tgh tggu ,xkn la nk anta umah lak. plus,owg nk beli pizza je kan,n dyorg nk money je kan.emm,npe nk no? ini bole dikire mnyentuh hak peribadi, katekan la yg amek order tu mamat,n yg menorder tu cik kak yg cun melecun,,bknkah nombor kak tu akn disalah gunekaN?

HAHA. sometym bpk aku nhi suke wt prkre mcm2 yg kteowg xnh pker pon. tp ade point. agpon dye sje je nk test tu,kakak tu msti ketaq pnye,,ekekek...
yg plg best,kat order form bhgian no telefon lak dye luah prasaan

"CUSTOMER XNK BG NO FON!!!"



EKEKE.siyeeeeeeeee dye~

3 comments:

ChocohoLic is Me said...

perghh..
nie xley jd nie mas..
jge ayah ko elok2..
kang akk pizza ngorat ag..
kekee

ChocohoLic is Me said...

perghh..
nie xley jd nie mas..
jge ayah ko elok2..
kang akk pizza ngorat ag..
kekee

max'*bubble said...

2 a..
susa la dpt bapak ensem cm brad pitt ney'
ekekek~