17 January 2011

Interkuliyyah.

interkuliyyah.
menggamit kenangan kepada smac :')


tahu kenapa ?
kerana dalam smac lah

aku belajar nak kawal perasaam

cmane tak nak bagi emosional

cmane pentingnye sikap aku kepada teammate dan efek nye

aku belajar perkara takkan selalu berlaku seperti yang kite nak

cmane nak berkomunikasi dan cube memahami org baru dlm mase yg singkat

dan bagaimana ukhuwwah terbina dengan lebih hebat dan banyak melalui medium sukan ini :)

perasaan terharu apabila melihat semua rakan2 turun padang untuk menyokong sangat menggamit perasaan 


lebih2 lagi teman sekamar
aaaaa terharu :')
tetibe rase rindu datang kepada 3 org insan2 itu yg menyaksikan suka duka pahit manis aku sepanjang smac

bagaimana aku menangis dengan penuh ketidakupayaan di bahu aimi
bagaimana aku perlu menjaga tuturkata bila pika teman sebilik adalah seteru di padang yang sama
bagaimana kirin yang tenang memberi kata2 semangat
terimakaseh korangg. wuwuwuwuw. 


hahahaha
taching a laaak
aku kalau bab2 sukan ni perasaan ada laen macam sikiiit . hehe.

teammate lak
orang kate common sense tu mesti ade
baru sedaaaaap maen, ye dop ?

dugaan aku dulu ,
bermaen di keluarge medcy.
sekali kene maen ng keluarge presss, the one who i belong to.
tapi sedeh sebab da lameee sgt prctice bersame2 ng medcy.
kak shake, kak azri, kak mira , hanee, dira , pipa, faten
memang da blend gile2 punye do.
perghhh
syes a very big burden to change team.:<
terase cm kene buang keluarge lak
hahahahah !
u dont know how hard it is to cope with new people in a short period.
and how haaaard to sabar ng coach yg baran cm alep :D
tapi susah cmane pon , sedeh cmane pon , kene buat yang terbaek :)


tapi ade hikmah, 
lau tak , aku takkan kenal alif ishak, atie, eka , sarah and saadi
dyorg lah pemyelamat game tu sbnrnye
aku bersyukur sgt kat Tuhan , sangat :')
see ? setiap perkara pasti ad hikmahnye.


after that match, ade gak ah ktorg sume try2 friendly ng integom
pehhhhh, buat malu je kalah ng budak !
HAHAHAHAHAHAHAH :P


Last sem tu pulak , aku bersyukur sebab aku kenal ramaaai sgt org baru and belajar byk bende baru !
fuhhhh, cm tak sangke aku perkara begini berlaku kat aku
bile aku nak fake ke, nk 3 pointer ke, otak terbayang2 gaye hajar samdin ny. syes hebbak gilak wa ckp lu ! ex-capt stf ! :)
bile nk tap bola, teringat bella. kecik je comel je. tapi pehhh, sgt teliti, tbe2 snyp tap bola aku o.0?
panas aaaa. so, aku belajar :)
then lay up , aku teringat laaa cik amar hakimi ny, hahahah. gaye ktorg cm kawad2 mende tah sbb nk dpt rentak kaki lay up kiri. sgt ridicolous tapi skrg menyesal lak tak wat tol2 =.=" wuwuw.
da a salu aku gado ng mamat ney :D hehe. dye pon ajar aku tap gak :) Thanx korang semue :')


tapi my former coach , alif ishak paling dpt bc aku, aku paling prefer dye.dye ajar ktorg satu team macam2 even mase singkat.tapi disebabkandie lah. aku faham peranan aku dengan sebenar2nye ;) cmanepon , hohio. time smac dulu ktorg gado bsr kot ! pehhhh. aku ngaku time tu syes  i lost my marbles. marah sangaaaaat ! then gadogadogado kat court sambil disaksikan teammate laen. HAHAHAHAHAHA.! bile piker balek cm kelakar dooo. :P tapi that night baek da :) see, ktorg nye relationship sehat . :P . 
Please come back to the old you and coach us please :|


cakap sal hikmah tadi, 
now, they all lah yang jadi teammate aku skrg.
sarah, ati, eka. eka tade sbb ayah xkasi :<.kurang sempurne.
aku terharu , aku bersyukur , kerana interkuliyah ni ade,
so ktorg team up balek , boleh laa ktorg beraksi dgn org yg ktorg da selesa ^^

heeee.

btw , untuk melegakan hati aku sebagai pg nanti , master mind , the controller whatsoever ,
ini ade sedikit kata2 spirit :

Ammar said ,"ASSIST them ! "
Ajaa acted to "fake and shoot ! "
Hanee told me to " Believe in urself and in THEM !" :')
Ain chilled me by saying "Trust urself  ! "
Dira coaxed to "cool, relax and control the ball"
Mal reminded me to " remember HIM and u will be just fine :) "
Alep insisted "Lay up bagi masok !! 

Ahhhaa ! by that , i positively feel sooo generated to begin the match tomorrow ;)

MEDIC, PMACY , NURSING , ALLHS , DENTIST

BRING IT ON !









1 comment:

MySara said...

moh kite berusaha n main2 sunguh2!!!