12 January 2011

muhd abduh

‎"Aku jumpa islam tanpa muslim di Paris , tapi aku jumpa muslim tanpa islam di Kaherah " - sero kawe :') , demo ?


aku da banyak kali encounter bende ney. terase tak ? emm.tapi kalau aku terasa sangat wehhh. Jap, paham tak? Literally it means ;he saw islamic value in a place that seems foreign from islam .but, in a place where islamic values are expected , he saw none. mbbende kecik je kot macam kebersihan , menepati masa ,jujur and more and more nilai yang Islam tekankan . but we as muslims macam wat dono tade pape lah semue tuu. hehe. Thus, marilah kite bersame same renungrenungkan dan muhasabah balik. cmane laaa beliau boleh cakap camni. kite kene koreksi diri ney untuk menjadi muslim yang lebih baek. memang tamparan hebat ah bile baca quote ney. Thanx Muhd abduh . *ke syeikh muhd abduh ?* Lets become a better muslim anda muslimah ! InsyaAllah :)

8 comments:

AmmarHamzah said...

u're talking about Syeikh Muhammad Abduh right?

max'*bubble said...
This comment has been removed by the author.
max'*bubble said...

ye kot,
is it ? xpasti ah. kau tahu ?

max'*bubble said...

ye kot,
is it ? xpasti ah. kau tahu ?

Ghazree said...

Paris tu kotor actually.. i don't see any islamic values there.. o_O"

max'*bubble said...

i think this quote was made at that particular time when he saw Paris.
wherever it is , i think what u extract from this quote whats important :)

Ghazree said...

=.="

max'*bubble said...

pahal kau o.0?
hahahaa