14 May 2012

A week full of bless .

Assalam ,

Subhanallah , Alhamdulillah , this week i feel so blessed ! We started our class on Tuesday since Monday is Hari Hol which only Pahang has . Weee .

Kamus Dewan mendefinisikan bahawa Hol bermaksud kenduri arwah yang diadakan setahun sekali. Dalam konteks ini, Hari Hol di Pahang merupakan hari memperingati kemangkatan keluarga diraja di negeri ini. Hari Hol diisytiharkan sebagai cuti umum di Pahang bermula tahun 1974 bagi memperingati kemangkatan Sultan Pahang keempat, Sultan Abu Bakar iaitu ayahanda Sultan Ahmad Shah yang masih bertakhta pada hari ini. Serentak dengan hari pemakaman Sultan Abu Bakar itu, semua Jabatan kerajaan negeri, Persekutuan dan swasta diarah bercuti selama sehari.


So thats the meaning , briefly . Lets start , shall we?




Tuesday :


Suddenly i got a message,


D : Free x pukul 2 .
M : Freee. bakpo ?
D : Nak cek gigi tak ?
M : Katne ?
D : Kat dentist uia , kawan saya mintak tolong , bole?
M: Kalau saya gi cane nak kenal die ?
D : Saya bagi nombor die, ok ?


and there we go  . For the 1st time in my life i went to scaling ! Hoyeahh ! \O/ ! Sumpah excited . hehehhhhehhe , Thankyou Awak ! :) Kakak tu nama die Elia Farhana , cantik dan baik orangnye :)


 
  My station ,   
 My dentist

 Gila batak wehh. With the KOD itself too . Gila lawaaa wehhh . HAHAHAH , dan aku baru tersedar yang aku ni adalah bahan ujikaji -.-. MEans , dorang ni nak practice kat orang , so aku lahh ' Bahannya'. Muehehhe , Pape lah , yg penting , Akhernyaaaaaaaaa dapat gak aku scaling . Hih , Sumpah ngantok . Siap tertidoo ! ZzzZZzz ~ .  Yang paling tak leh blah , klinik kul 5 , dan gigi aku tak habes lagi , sambung next week -.- Boleh pulaaaaaaaak kaaaaan . Gahahha . Anyway , Thanx D ! ;)


Wednesday :

NO CLASS AT ALL . HEAVEN . ENOUGH SAID .


Thursday :


Kuiz Enzymology . Macam haramm .Blerghhh . Hands Down .

Postmortem Ukhuwwah Day . Demm kene bahan dgn Gafa kaw2 punye . Siotan. Dushhhh ! HAhahah. Papehal , All hail #5 ! :)


Didnt go to iftar :'(


Friday :

Movies with  Shakira and Hazirah ! Niceeee ! Pi kul 11.30 , tapi movie kul 2.45. Muhehehhe , tapelahh , kami lepaking , chilling , storyingg . Hihihi. Btw , Im so proud of you Shakira :') , Be strongg . Allah knows what is there for you and He will put you to where you are belong :)


 



Saturday :

Shakira and I went to qiam at Masjid besar Uia :) . Alhamdulillahhh , Thankyou Sahabat :') , Siap naek motor kot ! Hahahahha . i sleot at her room night before , kalau tak memang tak bangun laaa , weeeee :D , pas smayang pi round satu uia dengan motor tanpa memakai helmet tetapi TELEKUNG !Muahaha #Likeaboss ! :D



Friendly Match with Semsas. Demm , sumpah terok gilaaaaa ! Kena belaasah lunyai sumpahhh ! Diayamkan wuwuwuw. Walaupun pemangkin ada , masih tidak membantu -.-. But , i like la match kat lua , rase  ,seronok pulekk , Hehhee , Terasa closer with each of them :') . Btw , this is the last match before kak jiahh akan graddd T,T I is saaaaaaaaaaad wuwuwwuwu. We love youu Kak Jiaaahhh <3





 After match , we ate at Mcd teluk cempedak , and then stopped by at ECM since we need to perform our Zuhur while Paim went to buy her Cupcakes' stuffs . Hihi , SO i got this one idea , to give Captain a gift ! , I treat her on the shirt above :') , Hers is white :D Heee. Cool tak ? :D hehhee , need to organize a farewell party for her , Emmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm .



Sunday :

Woke up late , then decided to go library . Met KA there , and suddenly a got a shocking news saying that we have a quiz BLE tomorrow  Dayyummmmmmmmmm ! . Hhohoh , SO , i think i should stop now  Hehehe.

Oh , and today is Mothers Day <3 . Called her already . I loveyouu Ummi ! :*


instagram 


And thats the end of my week full of blessed . Thankyou Ya Allah :')



Now go Study ! @.@





3 comments:

yana said...

friendly best!!!

max*bubble said...

HIhi , besttt ! <3 <3 <3

are you participating in Masum kak yana ? :D

abu bin ali said...

just blogwalking